Новата Луна в Овен бележи началото на астрологическа нова година. Знакът Овен е рохката почва на младата житейска пролет, която очаква семето на нашата уникална личностна експресия, проявлението на съществото ни и вибрацията на новия цикъл на разширяване и трансформация.
  В Овен откриваме смелостта и дързостта да се превърнем в личността, която сме предназначени да бъдем.
  Тази година новолунието в Овен е в енергийна примка с квадратурата между Плутон и Уран – еволюционния контекст, който понастоящем разтърсва живота на единицата, общността, планетата. Следващите дванайсет месеца ще ни поставят в радикалния вихър на хаос, изненади, творчески изблици, обръщане на курса – професионален, личен, житейски.
  Понякога ежедневието ще излиза извън контрола на обичайните ни усилия, малко ще зависи от нас, но същевременно и много, защото можем да направим избора да се сприятелим с неизвестното. Апокалиптичните мисли не са от полза за никого, ако ни държат в блатото на страха. За някои от нас промените може да се явят като апокалипсис, но нека не забравяме, че думата означава откровение, разкриване, повдигане на булото.
  Aries-New-Moon А на мнозина ще се разкрият удивителни възможности. Особено пред онези, които искат да сменят попрището. Апатията, разочарованието, примирението, депресивността няма да бъдат поносими вече. Ако работата не отразява вътрешна необходимост, порив за креативност и поле на вдъхновение, животът ще ни припомни що е то отговорност към божествената искра, която „дреме” в нас.
  Ще се наложи да кажем НЕ на безсмислена жертвоготовност, ще се събудим за илюзията, че сме свързани с някого само по силата на инфантилна нужда, докато сме забравили за връзката със себе си. Всичко в начина, по който се свързваме със света и себе си, ще се променя главоломно. Но най-вече представите ни и начина, по който общуваме.
  Всеки от нас има различна съдба и призвание. Именно тях ще бъдем призовани да изследваме и да си задаваме екзистенциални въпроси. Нужно е да бъдем искрени и да си дадем ясна сметка какво сме готови да толерираме и какво трябва да отпадне. Компромисите са крайно смислени или никакви. Не бихме позволили задушаване, прилепване и зависимост, най-вече в себе си.
  Нивото на енергията е високо и от нас зависи дали ще бъде насочена в разрушителна или градивна посока – зависи от осъзнатостта ни. Ако не сме здраво стъпили на земята, ако не сме безпощадно честни към себе си и другите, силата на напрежението може да избие в тревожност, хиперактивност, агресия и конфликти.
  Ще наблюдаваме отявлен акцент върху значими промени в начина на живот, хранителен режим и спорт – външните проявления на вътрешно психическо преструктуриране и готовност за нова визия, себеусещане и вътрешен локус на контрол.
  new moon aries Не би било мъдро да налагаме волята си на другите и да ги доминираме – само ще подкладим огъня на съпротивителните им сили и ще се въвлечем във война. Чуждата воля е свещена също толкова, колкото и собствената.
  Новата Луна разбужда архетипа на вътрешния воин, който поема по пътя на неповторимата си съдба. Марс, управителят на Овен, е ретограден във Везни – затова и воинът е състрадателен, разбиращ, мислещ и отвоюващ територии на свързаност, но същевременно отрязващ пътя към безплодни битки и земи. Някои от нас ще предпочетат да водят битки в името на другия, на кауза или убеждение.
  Юпитер в Рак, който също участва в конфигурацията на новолунието, насочва благ лъч към емоционалното тяло, осъществявайки връзка между ума и сърцето в търсене на нова цялостност. Сабианският символ на 10 градуса в Овен гласи: „Изкрящ златен пръстен, гравиран с магически символи” – посвещение в единение, „сватба” с Висшия Аз – свързани ли сме с него, ние сме уверени, центрирани и устойчиви.