През май месец светът попада в прегръдката на Телеца и природата полудява от зелено, пъстроцветно, пълнокръвно изобилие. През май месец богинята Деметра ликува. Нейната любима дъщеря Персефона се е върнала от подземното царство на мъртвата зима в света на светлината, животът потича отново във вените на битието, а женският принцип на хедонистичната радост от раждането царства.
  В картите Таро състоянието на безгранична наслада от благата на природата е представено от Императрицата. Императрицата е богинята майка Деметра, която властва над природния свят и поддържа съвършения баланс между естествените, и понякога антагонистични, нагони на всяка една твар, процес, кръговрат да се осъществят.
  Императрицата е седнала гордо на своя комфортен трон, зад нея – изумруден лес, пред нея – златни жита. Изобразена е като могъща жена, обгърната от аура на сила и умиротворение сред лукса на меки кадифени възглавници. Черпи подмладяваща енергия от природата.
  Тя е много различна от Великата жрица, която е застанала на прага на голямата мистерия между тъмнината и светлината, осъществявайки прехода към дълбоките и невидими тайнства на реалността. Великата жрица се асоциира с Персефона. Императрицата обаче е Деметра – видимото проявление на женския принцип с неговата плодовитост, наслада от живота и сетивни удоволствия.
  empress На картата на Императрицата ярко се откроява символът на планетата Венера, управител на знака Телец. В древногръцката митология Венера присъства в два аспекта – Афродита Урания и Афродита Пандемос. Урания е небесна покровителка на възвишената, духовната любов – тя е Венера, която управлява знака Везни. Афродита Пандемос е Венера в Телец – властва над физическото привличане, плътската любов, земните удоволствия и размножаването; тя е близо до земята и хората. Нейната красота е красотата на разцъфнала селска девойка с румени бузи, лъскави коси и здрави бедра – плътна, чувствена, изкусителна, първична, природна, истинска.
  Съвременно въплъщение на Венера от 20-ти век е една икона от историята на Южна Америка – Ева Перон или Евита. Тя се ражда на 7 май 1919 година със Слънце и асцендент в Телец. От появяването си на този свят познава бедност, нищета и отхвърляне. Тя и останалите ѝ сестри са незаконни деца на богат земевладелец с паралелни семейства, както е бил обичаят по онова време в Аржентина. Когато малката Ева била на 1 година, баща ѝ напуска незаконното си семейство и се връща при официалната си съпруга, оставяйки ги без никаква финансова подкрепа.
  Евита от малка се сблъсква със стойността на имането и нямането, със светлата и тъмната страна на знака Телец – изобилието и оскъдицата. На 15 години тя заминава за столицата Буенос Айрес и започва своя ход нагоре, докато не постига добро материално благополучие. Като истински Телец с Луна в бляскавия Лъв, тя се насочва към професия, в която ще може да прояви природните си дарби и таланти, а именно актьорската.
  Активно участва и в радио пиеси, а сред ролите ѝ откриваме тези на руската императрица Екатерина Велика и на английската кралица Елизабет II – и двете родени под знака на Телеца! По-късно става съсобственик на радио компанията, което ѝ дава възможност да участва активно в изграждане и разпространяването на политическите кампании на нейния съпруг и президент на Аржентина Хуан Перон.
  Evita Речите ѝ са вдъхновяващи, умели и сладкодумни. Венера в хороскопа ѝ се намира в Близнаци, знака на комуникацията, и я дарява със слово, което завладява сърцата, макар че любимката на народа няма образование.
  В рождената ѝ карта, освен това наблюдаваме интересно енергийно стечение, наречено Синя звезда, което попада точно върху върха на 3-ти дом, житейската сфера на общуването, информационния и интелектуалния обмен. Затова и Евита успява с лекота и природен талант да се превърне в основната движеща сила в кампаниите на съпруга си, изнасяйки по радиото завладяващи речи с тежка популистка риторика.
  Евита става неформален лидер на нацията, обичан от бедните и онеправданите, защото е познала някога сама материалната и финансовата несигурност, които за един Телец са равностойни на смърт. Слънцето ѝ в първи дом на Аза обаче е в съвпад с Марс и затова със страстта на Амазонка воюва за стабилността и благополучието си, а по-късно и за подобряване физическите условия на живот на народа си. Евита поставя началото на здравеопазване, достъпно за всички.
  Тя е истинско въплъщение на Богинята Майка, императрица, покровителка на поданиците си. Хората я боготворят, провиждайки в нея свещената Афродита Урания. Нейната съдба и миловидното ѝ лице с лекота я поставят в митологичния образ на Дева Мария, към чиято непорочна женственост в Южна Америка има култ.
  Парадоксално обаче, върхушката и социалният елит на Аржентина никога не могат да я приемат, защото виждат в нея именно профанния образ на Афродита Пандемос – бедното момиче от народа, копелето без образование, леката актриса.
  Ева Перон има безгранична енергия и никога не склонява глава пред тези атаки – бори се активно за правата на жените, печели и проправя пътя за първата жена президент на Аржентина, Кристина Кирхнер, която казва, че Евита е пример за страст и борбеност.
  taurus Със своя доминиращ високо в хороскопа ѝ Уран тя се явява реформаторска сила и революционен агент на промяната не само в Аржентина, но и в Южна Америка. Ева Перон е първата жена в историята на страната, която участва публично рамо до рамо с мъжа си в неговата предизборна кампания – акт, който разгневява кастите на богатите, военните и политиците, но масите я познават, обичат и припознават като тяхна.
  В хороскопа на Евита има силен акцент върху 4-ти дом, където се намират Нептун, Луната и Сатурн, предопределяйки непреодолимата ѝ нужда от принадлежност и корен, ненакърнимата ѝ връзка с родината и народа, както и неистовият ѝ несъзнаван импулс да се бори непрекъснато за тяхната любов, да се раздава, за да ги заслужи...
  Трудното взаимоотношение в хороскопа ѝ между съвпада Луна-Сатурн и съвпада Слънце-Марс непрекъснато я тласка към война с несигурността, нищетата и бедността. Сякаш спасявайки народа си, ще спаси и себе си; ще възстанови природния баланс на имане и достъпност до блага за всички. Като една истинска Императрица.
  Всичко това я изтощава до краен предел, изчерпва женската ѝ сила на майка покровителка и спасителка на масите и Евита заболява от рак на матката и потегля на своето вечно пътуване на христовата възраст от 33 години. Завинаги остава в сърцата на хората като небесната ефимерна Урания и земната красива Пандемос.
  В цяла Латинска Америка само една единствена жена поражда емоцията, предаността и вярата, отдавани на Девата от Гуадалупе. В много домове образът на Евита виси на стените, редом до този на Девата.