Всички знаем – лъвовете са горди, харизматични, щедри, великодушни, сърцати, смели, рицари на честта и справедливостта, но същевременно податливи на ласкателства, егоцентрични до глупост, арогантни, високомерни и самомнителни.
  Едва ли някой би търсил сред качествата на Лъва скромност... Навярно обаче именно големите Лъвове, които са успели да запалят божествената искра в себе си и да засветят със самородната светлина на безграничния космос, нямат нужда да се блъскат с лакти в надпреварата да завъртят света около себе си?
  Има един такъв Лъв, определян от всички, които са се докоснали до него, като пословично скромен. Нийл Армстронг – първият човек, стъпил на Луната и изрекъл култовата фраза: "Малка крачка за човека, гигантски скок за човечеството".
  NA Роден е на 5 август 1930 година в щата Охайо, където живее през по-голямата част от живота си – все пак Слънцето в хороскопа му се намира в 4-ти дом, житейската сфера на дома, корените, семейството, предците – колкото и високо към звездите да се стреми, той има нужда от своето си малко островче на принадлежност, където намира сигурност, подкрепа и смисъл.
  И не си мислете, че непоносимата мащабност на вселената и съкрушителното осъзнаване на собствената нищожност са виновниците за наличие на скромност в неговото лъвско сърце. Не, през март 1969 мениджмънтът на НАСА решава, че именно Армстронг ще бъде първият човек на Луната, защото не притежава голямо его.
  Слънцето в рождената карта на Нийл Армстронг участва в интересна фигура, наречена Малък триъгълник на таланта, заедно с Марс и Уран – и двете планети, предопределящи съдба на първооткривател, пионер, който не се страхува да се впусне по неотъпкани пътища, да напусне зоната на познатото и да потърси звездите.
  Малък триъгълник на таланта се открива в картите на хора, които притежават в себе си дарба в развитие. Те усещат копнежа да разгърнат нещо заложено, да видят плода на семенцето, посято в енергийната структура на сегашната им личност.
  Марс се намира както на върха на Талантливия триъгълник, така и в първи дом на Aза и себеидентификацията. Хората с Марс в първи дом притежават естествената склонност да бъдат първи. Те разпознават себе си като спонтанно и автентично реализирали се индивиди, когато направят своето откритие, когато първи отворят врата към дълбоко пазена и съкровена мечта.
  Мечтата на Нийл Армстронг е свързана с Уран, който се е позиционирал в Овен, знака, управляван от Марс и в 11-ти дом на визията за бъдещето и човечеството. Уран е небесният баща. Асоциира се с египетската богиня на небето Нут, обгърнала небосвода и приютила в черната си утроба всичките се деца звезди. Уран е планетата покровител на астролозите, астрономите, астронавтите, учените, инженерите.
  А Нийл Армстронг притежавал феноменални инженерни и технически способности, наред с ум, който попивал всичко като гъба. При Меркурий в съвпад с Нептун и в тригон със Сатурн подозирам, че по-скоро умственият му капацитет се дължал на изострена интуиция и богато въображение, паралелно със здрава преценка и аналитична мисъл.
  Apollo-11-on-the-moon-picture-950x690 Преди да стане астронавт, Армстронг е военен пилот и летец изпитател. Уран и Марс са белязали живота му с редица животозастрашаващи инциденти, но благодарение на хармоничното взаимоотношение между двете планети, което дарява бързи реакции, предвиждащи събитията, той се отървава невредим.
  Любовта му към небето и крилатите машини се поражда, когато на невръстната тригодишна възраст баща му започва да го води на ежегодните самолетни състезания в Кливланд. Тогава Възрастовата точка в хороскопа се намира в съвпад с върха на Малкия талантлив триъгълник, където е Марс. Любопитното е, че 36 години по-късно, когато Възрастовата точка е в опозиция с Марс и в тригон с Уран, Нийл Армстронг стъпва на Луната. На 20 юли 1969 г. Семенцето е дало плод.
  След този подвиг той се отказва от астронавтска кариера и се отдава на преподавателска работа в областта на авиоинженерството.
  През 1979 година претърпява лек инфаркт. Почива през 2012 година след сърдечносъдова операция. Сърцето е органът, управляван от знак Лъв и може да бъде слабо място при представителите на знака.
  Майкъл Колинс, един от спътниците му към Луната, казва за него: "Той беше най-добрият и завинаги ще ми липсва".
  moon surface Интересна игра на синхроничности е фактът, че двете космически мисии, в които Нийл Армстронг участва, се казват Gemini 8 и Apollo 11. Gemini е знакът Близнаци, в който се намира асцендентът на Нийл Армстронг, а Apollo е богът на Слънцето Аполон. Какво по-подходящо название за човек със Слънце в Лъв, предопределен да води мисията?